STRAP: sporteszköz a nyújtáshoz
Ha még nincs saját STRAP-ed:

StrapTherapy

A strap egy olyan terápiás eszköz, mely a mobilitásban nyújt segítséget. A mobilitást, az ízületek, izmok és kötőszövetek rugalmassága által érjük el. Egyszerű nyújtással fokozható az izmok rugalmassága, mely során nagyobb mozgásterjedelem érhető el, ezzel javul a mobilitás. A nyújtással javul a keringés, fokozódik a teljesítmény.

Aktív és passzív szövetek nyújtása során a legtöbb sportsérülés megelőzhető és számtalan mozgásszervi fájdalom megszüntethető!
A sportsérülések megelőzése és a sportteljesítmény növelése nem csupán az izmok erősítésével, hanem az izmok és egyéb szövetek rugalmasságával és megfelelő mobilitásával érhető el.
A legegyszerűbb mobilitást fokozó technika a nyújtás!
Többféle nyújtótechnika közül választhatunk, de felhívnám a figyelmet, hogy a lényege a valódi szöveti megnyúlás illetve rugalmasság elérése. Ez abban az esetben tud bekövetkezni, tehát a nyújtásunknak akkor van eredménye, ha
  1. időt szánunk a nyújtásra
  2. rendszeresen végezzük
  3. fokozatosan nyújtunk
  4. az adott ízületre vagy izomcsoportra koncentráltan nyújtunk
  5. a légzés ritmusában, a kilégzés végén nyújtjuk meg jobban a szöveteinket
  6. váltogatjuk a különböző nyújtótechnikákat
  7. nem feledkezünk meg arról, hogy nem csak az izmot nyújtjuk
  8. megfelelő pozícióban nyújtunk, hogy a többi ízületekben kárt ne okozzunk nyújtás közben.

A felsorolt 8 tényezőt könnyebb betartani, ha segítséget kapunk a nyújtáshoz. Ez lehet a strap is. Egy egyszerű megoldást jelenthet, és kevésbé "szenvedős" a nyújtás.
Több területen használnak hevedert, például a jógában is, hasonló technikával fejlesztik az ászanák gyakorlását, ez mégis kicsit más. Egyrészt a strap, egy sportolóknak, tréningezőknek kialakított eszköz, és a hozzá kapcsolt nyújtótechnikák a sportsérülések és a fájdalom kivédésére alkalmasak. A StrapTherapy egy komplett stretching módszer, amellyel a sportolásból adódó túlterheltség, fájdalom, izomláz megszüntethető és a sportsérülések megelőzhetőek. A nyújtás során az ízületek mobilitása javul és a teljesítmény fokozódik. 
Információ és képzések StrapTherapy

MÉG NINCSEN SAJÁT STRAP-ED?
ITT BESZEREZHETED:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése