STRAP: sporteszköz a nyújtáshoz
Ha még nincs saját STRAP-ed:

FASCIA

Lumbális fascia szerepe a stabilitásban

A faszciális (kötőszöveti hálózat) szövetek az egész testben mindenütt jelenlévő hálózatot alkotnak, amelyre általában a testünk biomechanikai viselkedésének, mozgásának passzív hozzájárulójaként tekintenek.
Egy nemzetközi kutatásban arra törekedtek, hogy válaszoljanak a bizonyos kérdésre, hogy a fascia képes-e a celluláris (sejtszintű) összehúzódásra, ugyanis az aktív szerepet játszhat az izom-csontrendszer mechanikájában. 
Különböző pontokról származó humán és patkány faszciális szöveti mintákban, immunhisztokémiai festéssel vizsgálták a miofibroblasztok (izmos-kötőszöveti alapsejt) jelenlétét. 
Ezenkívül farmakológiai (gyógyszeres) stimulánsoknak is kitették a faszciális szöveteket és mechanikai (összehúzódó képességüket) tulajdonságaikat vizsgálták! 
A myofibroblasztok sűrűsége megnövekedett mértékű volt az emberi lumbális fasciában a másik két vizsgált régióhoz képest (fascia lata és plantar fascia). 
A kutatásban bizonyos gyógyszerhatóanyagokkal történt stimulálásra mint a tromboxán (szerepe van a simaizomösszehúzódás szabályozásában) és imipramin (antidepresszánsként ismert, gátolja az ingerületátvitelt) összehúzódás jött létre a fasciában. Míg az angiotenzin 2 (vérnyomást növelő hormon) és a koffein jelenlétére nem mutatott érzékenységet a fasciális szöveti minta. 
A lumbalis fascia (fascia thoracolumbalis) összehúzódása gyenge a gerinc mechanikai stabilitásához, küszöbérték alatt jelzett a potenciális hatása, de elég erős ahhoz, hogy esetleg megváltoztassa a motoneuronális koordinációt a lumbális régióban. 
A kísérletben megállapították, hogy a myofasciális szövetek feszülését a myofibroblasztok aktívan szabályozzák (minél sűrűbb a myofibroblast, annál nagyobb összehúzódásra képes a fascia) és ezek hatással vannak az izom-csontrendszer dinamikájára.

Érdekelnek az izom-, fasciális viszonyok?
Szeretnél gyakorlatokkal is hatni rájuk? 
Tudod, hogy milyen tulajdonságai vannak a fasciának? 
Melyek a legfontosabb fasciális régiók a szervezetünkben? 

Gyere el Te is képzésünkre, tanulj nálunk: 
http://straptherapy.hu/termekek/instruktori-trening



MÉG NINCSEN SAJÁT STRAP-ED?
ITT BESZEREZHETED:

1 megjegyzés:

  1. Although the article is from a couple of of} years in the past, I found the contents gave fairly a consultant appraisal of on-line and land-based slot machines. I've performed them long enough to imagine they're not seem to be} random, however as I mentioned, it's my opinion from my observations, and also 카지노 you're entitled to yours. Next time you're be} taking part in} slots, stop and surprise why those top slot symbols and/or scatters mysteriously vanish after a while - short-term random, positive - long-term random, not a lot... Have you additionally noticed that after a modest win or payout, assuming you keep taking part in} the identical slot machine, it virtually appears the game NEEDS to win that payout again before giving you another, albeit smaller payout.

    VálaszTörlés